Samen doen is beter

SV Bedum MO17 verslaat Eenrum MO17

In Bedum speelden de meiden van Eenrum MO17 zaterdag 9 maart tegen het elftal van SV Bedum.

SV Bedum zette gelijk aan maar Eenrum verweerde zich goed. Wel had de thuisploeg een overwicht maar creëerde zich weinig kansen. In de 24e minuut was het evenwel wel raak: 1-0. Eenrum probeerde wel wat terug te doen maar kwam er niet door. Gelukkig was ook SV Bedum voor de rust niet meer succesvol mede door de redding van keepster Rosa-Linde Meijer in de 35e minuut. Tot de rust bleef het 1-0.

Na de rust kende Eenrum even een goede fase maar helaas leverde dit geen resultaten op. Wel speelden de gasten wat meer naar voren maar en kreeg zowaar wat kansjes. In de 47e minuut kreeg Esther Hendriksen de bal bij Myrthe Staal die echter over schoot. Aan de andere kant liet ook SV Bedum zich niet onbetuigd en werd het door een boogbal in de 52e minuut 2-0. Eenrum bleef het proberen maar de thuisploeg stond ook verdedigend goed. Toch verschenen er wat meer mogelijkheden voor Eenrum. Zo werden corners van Myrthe Staal niet benut en zag Baraa Aldougheim enkele inzetten naast gaan. Ook kwam er wat meer pit in Eenrum maar toch was het weer de thuisploeg dat met een aanval door het midden in de 67e minuut op 3-0 kwam wat drie minuten later gevolgd werd door de 4-0. Overigens beschikte SV Bedum over een razendsnelle spits – die waarschijnlijk ook alle goals maakte – die zelfs voor Manon Faber, praktisch één van de snelsten van Eenrum, niet te belopen was. In de slotfase probeerde Eenrum nog wat terug te doen maar het bleef 4-0. Door deze uitslag is Eenrum haar koppositie weer kwijt. Aankomende zaterdag speelt men thuis tegen Middelstum, aanvang 12.30 uur.

SV Bedum – Eenrum 4-0 (1-0). 24. SV Bedum 1-0; 52. SV Bedum 2-0; 67. SV Bedum 3-0; 70. SV Bedum 4-0.

Scheidsrechter: W.M. Abbring (Bedum)

Eenrum: Baara Aldougheim, Isabella Bippes, Manon Faber, Iris Smits, Ayla Piek, Rosa-Linde Meijer, Myrthe Staal, Mila van Bolhuis, Indy Cordes, Sophie Rozema, Lente Solinger, Esther Hendriksen.